17 Temmuz 2009 Cuma

+ 40 Milyon Euro ?

Dünya üzerinde Eto'o'nun yaptıklarını yapabilecek zaten toplasan 3 adam var. Ki Eto'o dahil bu adamlardan 2'si de Barcelona forması giyiyorlardı. Israrla David Villa'yı istemelerinin sebebi ortada ilk alternatifin Henry olduğunu gösteriyor. Villa kalınca, Eto'o da arzaya bağlayınca +40 milyon içeri girdiler.

Olayın iki ilginç boyutu var. İlki, bizim karaoğlanın arızalı yapısı.. Hani günümüz futbolunun dream team'inde babalar gibi oynarken neden kısa devre yaptığını İspanya haberlerini birinci kaynaktan okuyamadığımızdan bilemiyorum ama nerden bakarsak bakalım Eto'o'nun yaptığını çorumlu yapmaz. Yine de en beğendim forvetlerin başında gelir. Ve herşeye rağmen underrated bi adamdır gözümde.

İşin diğer ilginç tarafı ise takas için konuşulan +40 milyon euro.. Noluyoruz yahu..Hani bazı dengesizlerin Cristiano Ronaldo adam değil eksenine paralel olarak İbrahimoviç eleştrisi gibi algılanabilir belki ama ikisi de 81 doğumlu olan, aşşağı yukarı eş değer kalitede olan bu iki adam arasında fark nasıl 40 milyon euro olabilir. Ceylan çalışkan bunu bana açıklasın... Eto'o nun yaptığı arızanın aynısını İbo da yapmakta 2 senedir.

Uyum açısından İbo kendi yeteneklerini daha da önplana çıkarabileceği yere giderken, Eto'o muhteşem driplingleri olmasına rağmen tek topların, uzun pasların, fiziğin oldu yere nasıl ayak uyduracak. İnter yerine bi Arsenal nasıl da yakışırdı ya ,neyse... Diğer taraftan daha geçen Xavi'nin " C.Ronaldo'nun bize gelmesini istemezdim " açıklaması varken, Deco'ların Ronaldinho'ların tutunamadıkları yerde İbo nasıl uyum sağlayacak görücez.

Hiç yorum yok: