4 Temmuz 2009 Cumartesi

Che: Part One & Two

Ocean's Eleven'ın ardından 12 ve 13'ü batırdığından dolayı Steven Soderbergh pek hazzettiğim bir zat değil. Ha belki tanısam çok severim, o ayrı.. Yine de iki filmden oluşan seriyi iyi kotardığını düşünüyorum. Zira yaptığı işin yerine hayvani bütçeli, bol janjanlı bi iş çıkarsa herşeyden önce Che'nin ruhuna yakışmazdı bu seri.

İlk film ünlü  26 Temmuz Hareketi'ni anlatırken, İkinci filmde Bolivya dönemi  konu edilmiş. Cuba'da devrimin yapılıp, Kongo tarafına değinilmemiş zaten, Bolivya da neden yapılamadığına dair bir çok sonuç çıkmakta. Mahsun Kırmızıgül sineması gibi izleyenin gözüne sokulmuyo hiçbir şey. Eğer seri 3 film olup, Arjantin yıllarıyla başlasa çok daha güzel olurdu diye de düşünmeden edemedim.

2 Film de tek karakter ekseninde döndüğünden, aktör seçimi hem dönem hem de biyografik bir seri olması nedeniyle çok kritikken Benicio Del Toro ' cuk ' oturmuş.. Yine de ilerde birileri çıkar bunun hem öncesini hem de sonrasını çeker inancı var bende..Bi şeyler eksik kalmış, dönem filmi olarak..

1 yorum:

Bahadır dedi ki...

bence de bir arjantin yılları lazım.