10 Temmuz 2009 Cuma

Hedo Artık Raptor


Portland olayında çabuk gaza gelip, fena ters köşe olmuştuk ama Hidayet artık kararını verdi ve 5 yıllığına 53 milyon dolara Toronto Raptors'la anlaştı. İşin vergi kısmını bilmiyorum, pek ciddi araştırma yapmadım ama sanırım Florida'da ve Toronto'da ki vergi sistemleri arasında fark var ve ortada 53 milyon dolar olsa bile yıllık bazda aldığı ücret çok farklı olmayacak deniliyor. Ne kadar doğrudur ilerde daha doğrusunu Hidayet'in ağzından duyarız nasılsa.

Anladığım kadarıyla Hidayet kendi pazarını test ederken Vince Carter hamlesi üzerine böyle bi karar almak durumunda bırakıldı. Bize hayırlı olsun demek düşer, geceler yine bizim nasılsa. İnşallah Magic'teki ortamını orda da yakalar.

Oyun anlamında takımda avrupalı olması, genel menajerin yine aynı kökenli olması büyük avantaj.. Şüphesiz Hido'nun Toronto hücumlarında etkisi olacaktır. Bu etki Magic döneminden artı veya eksi yönde ne kadar farklı olur, bi şey söylemek zor. Farklı tipte oyuncular var iki takımda. Ve farklı sistemde oynayacakları açık. Oyunun hücum yönü muallakta iken savunma tarafında kesin olan bir şey var. O da Hidayet'in kendi pozisyonundaki atletik oyunculara karşı daha fazla zorlanacağı gerçeği. Arkada bekleyen Chris Bosh ile Dwight Howard arasında büyük fark var. O rahatlığa alışmış 30 yaşındaki veteran'ın savunma konusuna daha fazla konsantre olması gerekecek özellikle bazı maçlarda.

Bu sene Nba takımları, bi süredir azalma ivmesiyle de olsa devam eden dengeli takımlar dönemini, son yapılan ve yapılacağı konuşulan takaslarla beraber yerini yine alt-üst takım dönemine bıraktı. Bu da genele yayıldığında sıkıcı bir 82 maç ve konferans yarı finalleri ile birlikte heyecan fırtınası demek. Hido için hayırlısı olsun. Kadro bi şekillensin, birkaç maç izleyelim yazmaya calışırız Raptors hakkında.

Hiç yorum yok: