17 Temmuz 2009 Cuma

50 Kuruş'a 125 Lira

İngiltere muhabiriniz olarak burdan ilginizi çekebilecek haberler bulmaya devam ediyorum. İngiltere'deki son cilginlik: hatalı 20 penny'ler (ederi 50 kuruş) yerine 50 pound (125 lira) aliyosunuz..Şaka değil gercek.
Merkez Bankasi son bastigi 20 penny'lerin ön yüzünde olması gereken tarih ibaresini koymayi unutunca paralari toplama karari aldı (ki şüpheler baskıdaki kişinin Turk kokenli bir Ingiliz oldugu yönünde, kulislerde dayı maç izlerken dalmış deniliyor). Bunu duyan özel bir firmaysa elinde hatali 20 penny'si olan ilk 10.000 kisinin parasini 50 pound'a geri alacagini acikladi, eh doğal olarakta bu da bir cilginliga dönüştü ve herkes hatalı 20 penny aramaya basladi. Hatta işyerimdeki arkadaslar gibi işi ticarete dökenler oldu ve elinde hatali 20 penny olana bunu hemen nakit 25 pound'a alma calışmalarına başladılar, girişimcilik ruhu işte bu olsa gerek...
Gerçi uzmanlar insanlara parayı bir sure ellerinde tutmalarini ve bunlarin degerinin 1-2 yıl içerisinde 300 pound'a kadar çıkabileceğini söylüyor, yani 2 tane bulsan Bodrum tatilinin parasi çıktı demek:) Hatta Londra'da favori mekanlarımdan biri olan Londra Karamürselimizi Yaşatma Derneği'ndeki abiler sahte hatalı penny işine girmekten bahsediyolar, yine komşu Londra'lı Yiğidolar Lokali'nde uzun zamandır top 5'e 1 numaradan giren ve 1 yıldır zirveden inmeyen Türbülent geyiği, 3 haftadır yerini önce Wimbledon&Federer, ardından da hatalı penny gündemine bıraktı. Anlaşılan çılgınlık 1-2 yıl daha sürecek, bakalım daha nasıl girişimcilikler çıkacak bu iş üzerinden, bekleyip görcez nolacağını ,takipteyim sevgili blog..Bu arada elinde hatalı penny olan varsa nakit 29 pound'a alıyorum, haberiniz olsun.
NOT: Yazıda 'Bodrum tatili' ibaresi gecince' artik bir sonraki yazi konusunun bir Bodrumlu olarak 'Bodrum Bodrum' olmasi farz oldu gibime geldi.

Hiç yorum yok: