12 Eylül 2009 Cumartesi

Galatasaray - Beşiktaş: Maç Öncesi

Malum milli maç arasında futbola susadım açıkcası, hele bi de yılın ilk derbisi olunca bi değerlendirme yapamadan duramadım..

Milli maç araları Galatasaray'a iyi gelmiyor bir süredir. Yorgunluklar, sakatlıklar bi yana her sezon başı savunma ve hücum organizasyonları tam oturmadan verilen uzun aralar takımın yerinde saymasından çok kaldığı yerden bir adım geride başlamasına neden oluyor.. Beşiktaş cephesinde ise kötü giden süreçte, ki bence bu kötü gidiş çok sonuç odaklı ve abartılıdır, bu tür araların geçen seneden de hatırlanacağı gibi iyi geleceğini düşünüyorum..

Bu sene Antep, Kayseri ve Ankara maçlarında rakip takımların önce önde basıp, sonrasında takım olarak Galatasaray'a karşı geriye yaslandıklarına şahit olduk. Ayhan'ın olmadığı Ankaraspor maçında Topal- Sarp ikilisinin Ayhan'ın görevini kotaramadıkları da gözüktü. Bu yüzden ortada Ernst- Fink gibi sağlam bi ikiliye sahip Beşiktaş'a karşı daha da zorlanacaklarını tahmin etmek zor değil.

Bana göre maçın en büyük soru işareti Beşiktaş'ın nasıl oynayacağıdır... Zira Denizli, Rijkaard'ın aksine rakibe göre taktiği, dizilişi, hatta oyun felsefesini değiştirebilen aynı zamanda da bu tür derbi maçlarında, bazı istisnalar dışında, son derece garantici oynamayı tercih eden bir teknik adam. Yağmur nedeniyle ağır olacak Sami Yen'de rakibini nispeten yorgun yakalamışken ileri uçta tandem elemanlarına baskı yapması için Serdar Özkan-Nihat, Holsoko- Ekrem ikilileri arasında yapacağı seçim kritiktir bu anlamda..

Galatasaray'da milli maç öncesi yüksek olan moraller, Bosna maçının ardından takımda bulunan milli seviyedeki yerliler nedeniyle tahminen düşmüştür. İleri uçtaki Arda, Baros haliyle yorgun olacak. Çok yıprandığını düşünmediğim Keita ise, şu maç kuru sahada oynansa tahminen maça 11'de başlayacak İbrahim Üzülmez'e ikinci bir Sergio Ramos travması yaşatabilirdi ama drenajının mükemmel olmadığını bildiğim Sami Yen'de sahaya hangi şartlarda çıkılacağı muamma.Gerek fiziksel gerek mental olarak tek hazır isim Harry Kewell gözüküyor. Keita ve Kewell'ın dışında en son 4-2 biten Şili maçında oyuna sonradan girip 10 dakikada 2 golü hazırlayan Elano'nun ve uzun zamandır şans bulamayan Barış'ın ciddi fark yaratabileceğini düşünüyorum.

Neticede topun yuvarlak olduğu bir spordan bahsediyorsak tahmin yapmak abesle iştigal olur ama milli maç arasından önce yapılabilcek potansiyel bir maçta kesin favori Galatasaray iken bu şartlarda maç öncesi Galatasaray geçen haftalara oranla biraz ters ayakta yakalanmış görünüyor. Mustada Denizli o çalımı atar mı veyahut Galatasaray erken bulduğu bi gol sonrası Beşiktaş'ı İnönü'ye farklı bi mağlubiyetle yollar mı, izleyip görücez ..

Bu arada Aydın'ın Ümit Milli Takım'da Beşiktaş'a karşı oynatılıp, darbe sonucu sakatlanması da ayrı bir skandaldır..

Hiç yorum yok: