22 Eylül 2009 Salı

Kasımpaşaspor 1-3 Galatasaray : Maç Değerlendirmesi

Tam da Luciano'nun elinden bahsettiğim gün, Ali Güneş'in futbol tarihimize geçecek o kurtarışı yapması ilginç oldu. Pozisyonda hakemin görüş açısı netti ama çok da uzatmamak gerek. Bugün maç 8. dakikada kopsa böyle keyifli bir ikinci yarı izleyemecektik. 

Bir Galatasaray klasiğidir okyanusu geçip, derede boğulmak.. Ligin üst üste en sert 3 takımını rahat mağlup edilmiş, üstüne bir de Yunanistan deplasmanında Panathinaikos galbiyeti alınmış, haliyle kafalar ve fikstür nispeten rahatlamış... Eminim futbolcular maç öncesinde 6'da 0 çekmiş Kasımpaşa'nın sahaya agresif çıkmaktan başka şansının olmadığını herkesten iyi biliyorlardır.

Akıl futbolu oynadıklarını da tam olarak söylenemez tabii ki ama ilk yarıdaki oyun dışı sertliğin ardından ikinci yarı ortaya konulan karakter takdire şayan.. Çünkü maç öncesi mental olarak tam hazır olunmayan bu tür maçlarda, üstüne bir de hakem demoralizasyonu, yenilen gol ve dayaktan sonra, birçok takım ikinci yarı çıkıp cevap veremez. Geçen seneki takım veremezdi zira..

Sahadaki oyun adına tek söyleyebileceğim şey, savunmada biraz savruk bir görüntü çizse de Caner'in Galatasaray hücumuna getirdiği ve getirebileceği güzellikleri görmek güzeldi. 

Hiç yorum yok: