24 Eylül 2009 Perşembe

Tanırım iyi çocuktur Vol.3

Louis van Gaal gibi altyapı denilince elinden not defteri eksik olmayan bir teknik adamın gelişi Bayern Munchen için çok önemli. Zira şu aralar Bayern'de Arjen Robben'den çok Şampiyonlar Ligi gibi yüksek düzey stresin hakim olduğu bir ortamda, hele de ilk maçta, Maccabi Haifa maçında 2 gol atarak galibiyeti perçinleyen 20 yaşındaki Thomas Müller'in ismi konuşuluyor. Böyle bir durumda da Mesut Özil faciasının üzerine bir isim daha eklemek isterim: Mehmet Ekici.

Kendisi, 25 Mart 1990 doğumlu olup şu aralar Bayern as takımıyla yer yer antremanlara çıkmaktadır. Mehmet ismini çok seven Bayern yönetimi kendisini el üstünde tutmakta, Mehmet de bunun hakkını vermektedir. Çıktığı ilk ciddi maçında Almanya Süper Kupa finalinde Bayern Dortmund'a 2-1 kaybederken takımının tek golünü Mehmet Ekici atmıştı. Bayern o gün bir kupa kaybetti ama bir yıldız kazandı.

Mehmet orta sahadan forvete uzanan yaklaşık 2500 metrekarelik alanın her yerinde oynayabiliyor. Tamam kabul etmek lazım ki forvet yetileri standartların altında ama küsüratlarla uğraşmayı sevmem o yüzden komple oynar gider o .. Asıl mevkii, "Alman Ernst" (Beşiktaş-Manchester Utd. maçını sunan spikere selam ederim) gibi defansif orta saha olmasına rağmen pas tekniğinin Jason Kidd ve yaratıcı özelliklerinin Mcgyver ayarında olması kendisini forvet arkası ya da 10.5 numara(Bu da Mustafa Denizli'ye selam olsun) olarak adlandırabileceğimiz bölgeye doğru kaydırmakta.

Yetenekli çocuk vesselam, broşüründe gördüm. Gençler seviyesinde Alman milli takımını seçmiş, Terim dizlerini dövmeye başlasın..

Hiç yorum yok: