2 Temmuz 2009 Perşembe

Abdul Kader Keita Galatasaray'da

Uzun saçlı, uzun boylu yönetici abimiz sağolsun, sayesinde artık transfer dönemlerinde taraftarda oluşan Antilop tedirginliğinden, O Pires, Gallardo, Killy Gonzales travmalarından eser yok. Aslında kendime söz vermiştim bu transfer döneminde heyecan yapmamak için ama Babel ismi de çok mantıklı geliyordu ne yalan söyleyeyim.  

Fransa ligi'ni pek sevmediğimden dolayı olsa gerek tanımadığım bi adam Keita.. Tanıyanlar kendi köşelerinde yeteri kadar bilgi vermişler. Yetenek olarak referansları olumlu. Arızalı bi yapısı olduğundan söz ediliyor. Bu arıza, " ben yıldızım, ayrıcalık isterim" mantalitesi çerçevesinde olmadığı sürece bir problem çıkacağını tahmin etmiyorum, aksine bu gibi arızalı adamlardan Galatasaray'ın bugüne kadar aldığı verim ortada.. Afrika'dan gelmiş kara oğlanlarla, bizim kavruk anadolu çocuklarının arası iyidir hep.

Youtube sağolsun, gördüğüm kadarıyla oldukça süratli ve iki kanatta da oynayabilip, iki ayağını da kullanabilmekte ve sadece çizgiye hapis etmiyo kendisini. İlerisinde oynayan Baros'a bu sene kaptığı toplarla çok gol attırabilir. Kaldı ki Fransa'da bunu yapan ligimzdeki ağır adamların belinden çok su alır.Yalnız handikapı topu biraz fazla sevmesi ve Youtube videolarının büyük çoğunluğunun Lille'de forma giyerken olması. Yani rakip takımı kendi sahasında bekleyen bi takımda yıldız olmuşken, rakip takımı kendi sahasına hapseden bi takımda ne yapacağının cevabı net değil. O. Lyon bunun için tam bi referans olduğunu söyleyemem ama orda performansının düşüşü ile topu biraz fazla sevmesi arasında paralellik kurulabilir. Ama dediğim gibi, burda yaptığım yorumlar 2-3 video izlenerek yapıldığı için fikir beyan etmekten çok, soru sordurma amacı gütmekte.

Resmi sitedeki fotoğrafında kendisinden, 24 dizisinin 7. sezonunda hayatımıza giren Albay Iké Dubaku havası sezdim. Kafasını falan kazımaya çalışmasınlar. Fena olur.

2 yorum:

Northx dedi ki...

şimdi bi kere blogun adı muhteşemmiş onu belirterek başlamak isterim. fransa liginin sevilir bi tarafı olmadığından ötürü kimse oturup 90 dakika izlememiştir muhtemelen ama heyecan uyandırıcı, keyif verici bi durum. hayırlısı olsun.

hayhay dedi ki...

:))

Keita ile Man.Utd, AC milan, İnter gibi külüplerin ilgilenmesi o heycanı daha da arttırıyo Northx.

Umarım uyum sağlar. Ülkeye ,takıma ve oynanacak futbola...