6 Temmuz 2009 Pazartesi

Bu Sene İyi Kriz Yaptı..

Yazarı olsun, okuru olsun genel profil üst tabanı 25-30 yaş olan futbol blog dünyası sakinlerinin genç yaşlarda mutlaka zevkle takip ettiği bi program olduğunu düşünüyorum 90 dakika'nın..Hatta Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu ve Kenan Onuk'tan oluşan efsane trio'nun şu ortama büyük katkıları olduğunu bile söyleyebilim. Görmenin olmasa da, farklı bakabilmenin güzelliğini tattırdılar yıllarca..

Sonrasında haftasonu yayınlanan avrupa liglerinden maçlar, internet ve illa ki başka bi katalizör olan Cm etkisi ile biz merak etmeye devam edip, ilerlerken, onların geride kaldığını gördük. Mehmet Demirkol kalsa daha farklı olabilirdi belki, Mehmet Yılmaz ki onu dinlemek yerine bütün gün Selçuk Yula dinlemeyi tercih ederim, hiç yakışmadı programa. Keza bir zamanlar odamdan kaçıp koridorda sadece sesini dinlemeyi bile sevdiğim o programın son 2 yıldır yüzüne bile bakmaz oldum ki burda yalnız olduğumu düşünmüyorum. 

Haşmet Babaoğlu'nu ne kadar ciddiye almak gerek bilmiyorum ama programın ana unsurlarından biri olan Babaoğlu, şu yazı'yı döşendiyse dikkate almak gerekir. Kendi adıma üzüldüğüm bi şey yok, dediğim gibi izlemiyorum. Bazı konularda zamanında hak verdiğim, ben vermesem bile zamanın kendisini haklı çıkardığı, ama kendini yenilemediğinden şu ortamda artık çoğu zaman komik duruma düşen Hıncal Uluç'un bilinen Aziz Yıldırım söylemi yapıp yapmaması umrumda değil.  Kalsa" Rijkaard'ı ilk ben önerdim ama şimdi gitmeli"'den ve futbolu hala "Cesur ve Güzel"'e indirgemekten  başka bi şey de söyleyemeyeceği için de bi bakıma bu ayrılığın vakti gelmişti. Varsın kriz bahanesi olsun..

Bunun dışında muhteşem futbol retorikleri ve damak çatlatan analizleriyle bizi başka dünyalara götüren Gürcan, Sergen ve Küçük Hakan üçlüsünü krizin teğet geçmesi asıl irdelenmesi gereken mevzu. Kendimi bildim bileli karşımdakinin ne söylediği kadar, hatta bazı durumlarda bundan daha çok, nasıl söylediğini ön planda tutuyorum. Bu bakımdan işin Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon düşmanlığı, Fenerbahçe yandaşlığında değilim. Ciddi olduğunu zannedip karikatür olmaktan öteye geçemeyenlerle derdim. Eğer düşmanlık veya yandaşlık yapılacaksa bunu Mehmet Demirkol , Okay Karacan veya İbrahim Altınsay çizgisinde insanlar yapsınlar. Doğasında taraf olmanın yattığı bir olayda tarafsızlık da yalan çünkü. Bak yapmasınlar demiyorum, hobi olarak yine yapsınlar, blog dünyasında eleştiriceksek ciddiye alıp yine eleştiririz. Yeter ki ciddiye alalım.

7 yorum:

memduh95 dedi ki...

Bi ara Demirkol geldi diye bakmıştım hatrına da sonra bıraktım gidince. Benim keyif almadığım bi programdı 90.

Benim anlamadığım hadi Sergen'in tipinde bile mizahi bi taraf var. Gürcan Bilgiç de yerli Rasıl Krov kontenjanından takıladursun. Hakan Ünsal necidir? Git ameliyat falan ol kardeşim dizinden.

Bahadır dedi ki...

gençlerin önünü açmak mı yoksa bazı takımların mı ?

hayhay dedi ki...

Hıncal Uluç'un önünü açtığı takım en başta Galatasaray'dır bu durumda bence Bahadır.

Neden dersen; Galatasaraylı kimliği ile bilinen öyle veya böyle hala kanaat önderi olan uluç'un en çok hangi takımı eleştirdiği malum.

Ha eğer Özellikle Fenerbahçe lehinde yapılan hakem hatalarını, Aziz Yıldırım eleştirileri açısından söylüyosan, bana kalırsa şu saatten sonra tekrar sabah spor da yazmaya başlaması, en kötü kendi köşesinde daha fazla futbol yazması çok büyük ihtimaldir.

memduh95 dedi ki...

Biri bana bu komplo teorisinin çıkış noktasını açıklayabilir mi? Çok senedir yapılıyor bu program ve Fenerbahçe/Aziz Yıldırım eleştirisi içeriyor; camiayı/başkanı/Ferit Şahenk'i rahatsız ediyor da şimdi mi birileri düğmeye bastı? Yıllar sonra birden mi dank etti? "Oooo hazır kriz bahanesi varken çocuğu koyalım" mı dediler?

Babaoğlu'nun leziz göndermeleri halihazırdaki paranoyaklara gündoğurmuş. Çıksın açıklasın, becerebiliyorsa kanıtlasın "leziz" gönderme kasmadan da biz de alkış tutalım gerektiğinde bu özgürlük neferine.

hayhay dedi ki...

Memduh'um,

Çıkış noktası 3 yıl üst üste verilen şampiyonluk sözü kapsamında dikkate alınıyor benim algıladığım kadarıyla..

memduh95 dedi ki...

Ha sori. Haşmet ile Hıncal'ın "hakem golümüzü yedi anağne" diyerek 70 milyonu yönlendirme ihtimali camiayı tir tir titretmiştir.

Northx dedi ki...

hakan unsal'a olan tiksintiremi internetin her kosesine yaziyorum, dile getiriyorum, haykiriyorum bi nevi. o sacma sapan bombos yorumlarini bi siritmayla gecistirmeye hazir degilim henuz, sinir yapiyorum. ogan tarhan ve spor programlari uzerine yazdigim lakayit, sacma sapan postumu da yeri gelince anmayi borc bilirim o vakit.

http://northx.blogspot.com/2009/06/spor-programlari-ya-ogan-tarhan-olsun.html