17 Eylül 2009 Perşembe

Berkin Arslan..

Aslında 'Tanırım iyi çocuktur Vol.' başlığı altında da yazabilrdim bu yazıyı ama çok da tanımıyorum Berkin'i. GS TV sağolsun A2 Lİgi kapsamında yapılan maçları verdiklerinden Serdar Eyilik, Emre Çolak, Cem Sultan, Semih Kaya gibi isimlerin dışında; artık Murat Akça, Caner Öztel ve Anıl Dilaver de bilinen isimlerden oldular. Beşiktaş ve Kasımpaşa ile yapılan maçları izleyenlerin radarına ise daha önce sakatlık nedeniyle oynayamamış  Berkin Arslan'ın yakalanmaması imkansız.

Berkin'i gerek fizik, gerek oyun yapısı olarak benzettiğim futbolcular var. Tanınmayan genç bir topçuyla ilgili yazarken insan, okuyanların kafasında bi fikir oluşması için, bu tip benzetmelerden yararlanma ihtiyacı hissediyor ister istemez. Ama onların açısından bakarsak 17-18 yaşındaki çocuklarla ilgili yapılan bu tip benzetmelerin, özellikle ülkemizde, çok büyük haksızlık olduğunu düşündüğümden benzetme yapmadan anlatmaya çalışacam. 

Fizik açından güçlü gibi görünüyor, özellikle beşiktaş maçında gördük bunu ama bence bu biraz da anatomik yapısı ile alakalı. Gövde uzun, bacaklar Arda Turan kadar olmasa da kısa.. Top kontrolü ilk dikkatimi çeken özelliğiydi. Sol ayaklı yanılmıyorsam ama iki ayağının dışını da gerek top kontrolünde, gerek pas dağıtımında kullanabiliyor (aynı özellik Emre Çolak'ta da mevcut). Topla gayet hızlı ve dikine ilerleyebiliyor, araları da  gayet iyi görüyor. Bu arada boyu da 1,70 civarlarında... A2 maçına denk gelenlere, Berkin'e dikkat etmelerini tavsiye ederim, oldukça potansiyelli bi çocuk.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

mevkisi ne?

hayhay dedi ki...

şu yaşta tam bi mevki söylemek yanlış olur. Genel anlamda ofansif orta saha..beşiktaş maçında hem 4-3-3'de elano/ arda'nın oynadığı mevkii de oynuyo hem de kanatlarda görev aldı. Kasımpaşa'ya karşı Ayhan'ın mevkisinde oynadı..