9 Eylül 2009 Çarşamba

Biliç vs. Capello



Gelenekselleşmesi an meselesi olan Biliç-Capello atışmalarının en tazesi sürüyor. Bu akşam bu saatten sonra Dünya Kupası'na gidememesi mucize olan İngiltere ile zannımca en sonunda gruptan kupaya gidecek diğer takım olan Hırvatistan Wembley'de karşılaşıyor. Euro 2008 yolunda en büyük yarayı Hırvatistan'dan almış olan İngiltere eylül ayındaki maçta rakibini farklı mağlup edip hıncını biraz çıkardıysa da "tam gücümü alamamıştım dur" diyen sinire kesmiş velet hesabı bu maçta da Hırvat'ları üzmenin planlarını yapıyor.

En taze mevzu ise "İngilizlik". Biliç, İngiltere milli takımının İngilizlik sıkıntısı çektiğinden bahsetmiş. Capello da "Bu iddiadan sonra ekstra bir motivasyonda bulunmam gerekmiyor" diye sinsi sinsi gülümsüyor. Tabi İngilizlikten kasıt (şahsen yorumladığım şekliyle) "forması, ülkesi, milleti için oynayan savaşçı İngiliz ruhu"; yoksa Biliç "Defoe kunta kinte, öyle İngiliz mi olur", "Beckham çok bozdu, Amerikan kapitalizminin köpeği oldu" tipi konuşmuş değil.

Bu tip bir polemiğin içine çekilemeyecek ender milli takımlardan birisi bizimkisi herhalde. Olacak olsa Fatih Terim "Turkishness'ımızın zekatını versek 1, 2 ve 3. dünya milli takımları ihya olur, Afrika'da açlık azalır" der, demese de mimiklerinden bunu okuyabilirdik.

22:00'den itibaren NTVSpor'da maç ayrıca.

2 yorum:

Daçe dedi ki...

turkishness'ımızın zekatıyla afrikanın kalkınması :D

memduh95 dedi ki...

Der mi der hocam.