5 Ağustos 2009 Çarşamba

Become A Member..

Uzun zamandır üst üste 3 yıl görev yapan bir teknik direktör bulunmamasını veya altyapı denilen hadisenin potansiyel ortadayken ülkemizdeki verimi, gol makinası diye alınıp, çamaşır makinesi çıkanları falan çok sorgularız ama temel nedenin ne olduğunu adımız gibi bilsek de irdeleme adına pek sesimiz çıkmaz. Çıksa bile kısık ve cılız olur o sesler..

Bizde aidiyet duygusunun tavan yaptığı konuların belki de en tepesinde duran, yağmur çamur demeden o şehir bu şehir takip edilen, bilet kuyruğunda çilesi çekilip, dayağı yenilen, beraber gülüp beraber ağlanmasına rağmen üyesi değil taraftarı olduğumuz kulüplerin; sıkılan, çoğu zaman reklam yapmak isteyen ( aralarında gerçekten de tutku sebebiyle bu işe girenleri tenzih ediyorum, onlar kendini belli ediyor zaten ) zengin adamların, ellerinde kırbaçlarıyla yönetici, başkan kisvesi altında uğrunda milyonların belki milyarlarca kez kendi çapında fedakarlık yaptığı külüplerimizin üstlerine binmelerinin altında yatan temel sebep; taraftar kısmısının " seçme ve seçilme özgürlüğü " olmamasından kaynaklanmıyor mu...

Kaynaklanıyor kaynaklanmasına da işte konu gündeme 3-5 yılda bir geldiğinden futbola olan ilgisi en fazla benim yağlı güreşe olan ilgimle yarışabilecek adamlar gidip üst üste 3. kez Özhan Canaydın'ı başkan seçiyolar.. Yanlış hatırlamıyorsam, taraftarı külüp üyesi yapmak için Beşiktaş ve Trabzonspor'un bu süreci kolaylaştıracak çalışmaları olmuştu. Fenerbahçe ise bu işi Fenerkart adında türlü maddi avantaj ve öncelikleri olan bir formasyona yönlendirdi. Karta sahip olanların oy veremediğini biliyorum bi değişiklik olmadıysa. Galatasaray ise 7099 aktif üyesi ile üye sayısına ulaşabildiğim tek külüp oldu.. Neyse, geçen bi araştırma gördüm ordan aklıma geldi. Portekizliler bu konuda başı çekiyolar Taraftar üyeliği en fazla olan 10 külüp listesine, 4 tane takımla girmişler.. Helal olsun, ne diyeyim.

Not: Diğer külüplerin üye sayısı ile ilgili bilgisi olanlar, bunu paylaşırlarsa seviniriz..

1. Benfica 171.000
2. FC Barcelona 163.000
3. Manchester United 151.000
4. Bayern Munich 146.000
5. Porto 115.000
6. Internacional Porto Alegre 100.000
7. Sporting Lisbon 96.000
8. Real Madrid 92.000
9. River Plate 82.000
10. Schalke 04 72.000

Hiç yorum yok: