8 Ağustos 2009 Cumartesi

Tanırım iyi çocuktur Vol.2

Brezilya denilince akla 3 şey gelir; Rio Festivali, futbol ve futbolcular. Denizden babam çıksa yerim, Brezilya'da ayağında topla gördüğüm her çocuk benim için potansiyel bir Kaka'dır diyen adamlar tanıyorum.

Futbolu yakından takip edenler Brezilya U21 takımına hep ilgi duymuştur çünkü orada oynayan oyuncuların hepsi kısa süreler içinde Avrupa'da kendine yer edinir. Bu sezonun gözde ismi Keirrison de Souza Carneiro (kendisine de bir ara dokunduracağım) olsa da ondan çok daha iyi yerlere gelme potansiyeline sahip bir oyuncu daha var, kimseye çaktırmayın özellikle de Perez başkana.
İsmi Marquinhos ya da uzunca Marcos Antônio da Silva Gonçalves. Aynı milli kadroda yer aldığı oyuncuların her ayırt edici özelliğinden bir parça kendinde bulundurarak diğerlerinden ayrılıyor. Keirrison ne kadar bitirici özellikleriyle göze batıyorsa Marquinhos da öyle. Ayrıca kendisi forvetin yanısıra akıllı oyunuyla forvet arkasında da görev alabilir. Kanat oyuncularınız mı sakatlandı, koyun kanada hızı ve çevikliğiyle sizi kendine hayran bıraksın. Lulinha (Luiz Marcelo Morais dos Reis) ile 100 metre yarışına girseler burun buruna bitiş çizgisine girerler. Bu aralar Palmerias için ter döküyor. Açın Youtube'u izleyin bana inanmıyorsanız.


Hiç yorum yok: