15 Ağustos 2009 Cumartesi

Galatasaray 4 - 1 Denizlispor: Maç Değerlendirmesi

Öncelikle savunma bloğunda 4 farklı adamla başlamanın arkasında yatan mantığı çözemedim. Gerçi kaliteden dolayı Volkan dışında ilk 11 seviyesinde 3 adamla başlama şansınız varsa çok yadırganmamalı bu. Volkan konusuna gelirsek; Sezon öncesi yapılan değerlendirmelerde teknik direktörler için sık sık kullanılan " ligi tanımak" teriminin gerçek bi örneğini gördük. Rijkaard özelliklerini bilmediği Bangoura'yı geçen haftaki performansına göre değerlendirince karşısına çabuk hamleli olmayan Volkan Yaman'la başladı.

Orta sahada sağ tarafa daha yakın oynayan Mustafa Sarp ve sağ uçta Keita, Antep maçı değerlendirmesinde belirttiğim gibi arkalarında fizik olarak tam hazır olmayan, ama oyun bilgisi lig seviyesinin çok üstünde bir Uğur'la önceki haftaya göre performanslarını katladılar. Ama bunlara rağmen skora bakıp yanlış çıkarımlara ulaşmamak gerek. Evet, sahada Antep maçında olmayan bir dominsayon vardı. Ama bu dominasyonun etkili şekilde kullanılamayışı, rakibin daha güçsüz olması ve Ali Sami Yen gibi dışsal faktörlerin de etkisini akıllara getirdi.

Bunun dışında Arda yine ortadaki ikiliden kopuk oynadı. Ve üstündeki baskıdan olsa gerek kendi başına bi şeyler yaratmayı çok denedi. Keita iyi oynamasına rağmen yapı olarak topu aldığında kafasını kaldırarak oynayabilen, geniş görebilen bir oyuncu değil. Bu nedenle Elano'nun 11'e girmesi ile birlikte solda Arda ile kurulacak setlerde Elano yardımı ile Keita'nın bol bol tek pasla tehlikeli bölgede topla buluşacağını tahmin ediyorum. Şayet araya milli maç haftası girmese ve bu hafta ortaya çıkan futbol bu olsa, biraz canım sıkılırdı. Ama şu durumda normaldir.

Bu arada bir iki laf'da tribunlere söylemek lazım. Taraftarın buluştuğu forumlarda sezon öncesi herkesin ağzından çıkan tek laf " sabır" 'dı. Ama gösterilecek olan bu sabrın sadece Rijkaard'a değil, tüm takıma ve futbolculara da olması lazım. Bi tarafta Volkan'ın ayağına top gelince başlayan homurtularla (ki Volkan'ı beğenmeyenlerin başında gelirim) ,diğer tarafta atılan gollerden sonra hücum hattındaki her adamın bestesini söyleme alışkanlığına artık bi çözüm bulunması lazım.

Hiç yorum yok: