7 Ağustos 2009 Cuma

Galatasaray 6-0 Maccabi Netanya

Rakip zaten ilk maçtan havlusunu orda bırakıp gelmiş, diğer tarafta  futbol için uzun kabul edilebilcek bi aranın ardından kendi taraftarının önüne çıkan,iyi ayarlanmış yedek as dengesi ile yedeklerin moral motivasyonunu bozmayacak bir Galatasaray sürdü sahaya Rijkaard.

Futbolda ileride oynayıp, sonuca asist veya gol ile doğrudan katkın olmuyosa hakettiğin takdiri görmüyorsun ne yazık ki. Aydın'ı savunacak değilim, geçen seneki istikrarsızlıkta mutlaka payı vardır, kolay sakatlanmasında mutlaka payı vardır, hepsine eywallah. Ama bugün Aydın diye lafa başlayanların akıllarına sadece Konya maçı geliyorsa, ne bileyim en basitinden bi Antalyaspor maçı gelmiyosa bu Aydın'dan çok onların ayıbıdır..

Her zaman yaptıklarının dışında ne yaptı mesela bugün Aydın? Kanattan çizgiye indi, kafayı kaldırmadan orta açtı, Barış kendini iyi ayarlayıp, güzel bitirdi. İkinci gol mesela, bu arada çok güzel bi goldü, Barcelona tarzı bi goldü..inşallah bu sene çok görücez benzerlerini, ama Aydın'ın kestiği topa kaç kişi yetişip tamamlayabilirdi takımda, okuyanlar bunu sorsunlar kendilerine lütfen.. Aydın'ı ilk defa mı arka direğe keserken görüyorlar? Olumsuz bi tablo falan çizdiğim de sanılmasın lütfen,. Zira Aydın kendi kuşağının şanslı çocuklarından. Bi çok yetenekli çocuk, sadece fiziksel yetersizliklerinden değil, mental olarak bazı eşikleri aşamadıklarından kayboldular. Aydın bunu aştı demek için henüz erken ama en azından hayatta kaldığını söyleyebiliriz. 

Maç için fazla bi şey söylemeye gerek yok. Linderoth hazır gözüktü. Emre Güngör'ün formayı Zan'dan alması için daha fazla güven vermesi lazım. Aksi takdirde Milli takım stoperini kesecek güveni hocaya veremez. Uğur her zaman ki gibi bekleneni verdi.. Pazar günü sahaya aç, yeni hocası ve iyi transferlei ile arzulu ve sert oynayacak Antep'e karşı görmek lazım takımı..

Forma polemiğine tatilde olduğumdan giremedim. Bu konuda kendi adıma tek bi şey söylemek istiyorum. İnternette mor ve parçalı versiyon da dahil, belki beyaz forma dışında, resmi dizaynlardan daha iyi versiyonlarını gördüm, bi çok taraftar da görmüştür, o yüzden sadece çok daha iyi olabilirdi demekle yetiniyorum.  

Hiç yorum yok: