22 Ağustos 2009 Cumartesi

365 Günde Bir İtinayla Rekor Kırılır: Lightning Usain


Farzedelim ki Hıncal Uluç fan'ımız ve hergün düzenli olarak blogumuzu takip ediyor. Ayrıca NTV'deki '90 Dakika' programı yayından kalkmamış. Fuat Akdağ, Hıncal Uluç'a haftanın olayını sorsaydı, Hıncal Uluç önce susar (fırtına öncesi sessizlik gibi), sonra o kendine özgü kahkahasını atar, ve sonrada Usain Bolt'un dünya atletizm şampiyonasında 100 metreden sonra 200 metrede de rekor kırmasına rağmen bizim blogumuzda yer alamamasını yerden yere vurur, ve bizi sporu sadece futbol ve basketten oluşuyormuş gibi farz ettiğimiz için en az 15 dakika eleştirirdi. Haksız da sayılmazdı gerçi (hele birde FC Sion-Fenerbahçe maçını İsviçre kanalından izlerken, kanalın maçın yayınını kesip 10 dakika Usain'in koşusunu yayına getirmesi Hıncal'ın dediklerini bize ve ulusal medyaya kapak yapacak cinstendi, gerçi eminim birçok Fenerbahçe taraftarı İsviçre kanalı sayesinde 200 metre finalini izledi) ama neyse ki Hıncal'ın gazabından kurtulduk (tabi Sabah'taki köşesinde yazmazsa).


İngilizlerin tabiriyle 'Şimşek' Usain'e en çok sevdiği günleri sorsanız şüphesiz 16 Ağustos ve 20 Ağustos derdi. Kaderin bir cilvesi midir, tesadüf müdür bilinmez ama 16 Ağustos 2008'de Pekin'de 9.69 s koşarak kırdığı 100 metre dünya rekorunu, bu sefer tam bir yıl sonra 16 Ağustos 2009'da bu seferde Berlin'de 9.58 s koşarak kırdı. Dünya spor medyasında, her yerde yaptığı bu insanüstü derece konuşulurken Usain bizlere konuşacak yeni bir malzeme daha verdi. 20 Ağustos 2008'de Pekin'de 19.30 s koşarak kırdığı 200 metre dünya rekorunu, bu sefer yine tam bir yıl sonra!!, 20 Ağustos 2009'da Berlin'de 19.19 s koşarak kırdı. Adamın özelliği bu sanırım, kırdığı bir rekoru ancak tam 365 gün sonra tekrar kırıyor. O zaman bizlere de 16 ve 20 Ağustos 2010'a kadar yeni bir rekor için boşuna heyecan yapmamaktan başka bir şey kalmıyor.



Birçok insanın 100 metre ve 200 metrede yeni rekor kırmanın imkansız olduğunu düşünmesine rağmen, hatta eski Atina Olimpiyatları (1999) 100 metre rekortmeni Amerika'lı Maurice Green'in rekorun 9.60'ın altına düşmesinin imkansız olduğunu söylemesine rağmen, Usain Berlin'de kendisine ait bu rekorların ikisinide tekrar kırarak önce Maurice Green'e lafını yedirdi, bize de söyleyecek pek bir şey bırakmadı. Kendisine büyüksün üstat ve 359 gün sonraki yeni rekorunu heyecanla bekliyoruz demekten başka bir şey bırakmadı.

NOT: Aşağıdaki linkte de Usain'i ne kadar tanıyorsunuz adlı teste katılabilirsiniz, bizzat deneyip 5'te 4 yaptık, iyiymişiz bu konuda.

2 yorum:

minato dedi ki...

bir sergey bubka vakası daha seziyorum..

parça parça kırılan rekorlar, her rekorda banka hesabında biriken paralar.

son 50 metrede rölantiye alıyo adam resmen.

anonim dedi ki...

@minato

ben de sezdim bu durumu. kıllanmadım desem yalan olur. "hoop, lan hüseyin! ne ayaksın birader?"