25 Ağustos 2009 Salı

Arsenalizasyon..

Malum, tribun kültürü ile büyümüş insanlar için kendi stadyumları, maç izlenen bi yer olmaktan çok kutsal Ma'bed olarak görülür. Stadyumları Ma'bed yapan ise ordaki insanların ortak oldukları sevinç ve hayal kırıklığı, sinir halleri ve aklıma gelmeyen nice durum.. O atmosferde çok rahat paylaşılabilen ama işte o rahatlıkta en azından benim anlatamadığım tek bir ruh olma hali ..

Highbury'yi bırakıp Emirates'e gelen Gunnerslılar da hala adapte olamamış yeni stada. Yetkililer "Onun arabası var" şarkısı eşliğinde toplantı yapıp, Arsenal taraftarını yeni lojmana taşınan memur çocuğu travmasından kurtarmak için bi takım kararlar almışlar..

Bu kapsamda da geçen Cumartesi Emirates'te 4-1 'lik galibiyetle biten Portsmouth maçını izleyenlerin dikkatini çeken kırmızı - beyaz atkılarla birlikte ' The Arsenalisation project ''in startı verildi. Ama bu ve benzeri stat aktiviteleri olayın sadece bir boyutu. Diğer taraftan proje kapsamında Stada gelen taraftarı kulüp tarihine geçmiş, aralarında Tony Adams, Patrick Vieira, Cliff Bastin vs gibi topçuların olduğu 32 tane efsanevi figür karşılayacak ve bunun dışında stadın duvarlarına rakam ve çizimlerle ilişkili ' Greatest Moments ' çalışması yapılacak.

12 an'dan oluşacak bu çalışmadan 7'si Arsene Wenger ile ilgili desem kimse şaşırmaz heralde..

25 – The Herbert Chapman era
71 – The 'Double'
89 – Winning the title at Anfield
94 – Winning the Cup Winners' Cup
95 – Dennis Bergkamp signing for Arsenal
96 – Arsène Wenger appointed manager
97 – Ian Wright breaks Cliff Bastin's goalscoring record
98 – First 'Double' under Arsène Wenger
02 – Another 'Double'
04 – Arsenal winning the league and remaining unbeaten
05 – Thierry Henry breaking the Club's goalscoring record
49 – Unbeaten run by the 'Invincibles'

Bu arada bu haberin dikkatimi çekmesinin esas nedeni, seneye (inşallah) Aslantepe'ye taşınacak olması tabii.. Çok daha duygusal bir halk olmamıza, Ali Sami Yen'i çok özleyeceğimize ve Mecidiyeköy'den ayrılma burukluğunun her zaman hissedeliceğini bilsem de bu tip travmatik durumların yaşanacağına ihtimal vermiyorum pek... Gerçi ben memur çocuğuyum abicim, siz bana bakmayın..

1 yorum:

Laff a Lympics dedi ki...

Stadı yapmakla iş bitmiyor demek ki :) Emirates son derece modern de olsa Highbury'nin yeri ayrıydı.