23 Ağustos 2009 Pazar

Galatasaray 4 - 1 Kayserispor : Maç Değerlendirmesi

Kayserispor'un ligin yaklaşık 4 yıldır istikrarla en iyi savunma yapan 3 takımından biri olması, diğer tarafta 90 dakika kesin bir dominsayonun sağlandığı maçlarda bile hücum organizasyonlarında da takımın istenilen etkinlikte olmayışından ötürü biraz endişeliydim açıkcası. 

Tolunay Kafkas, takımının forvetleri ile Galatasaray tandemini baskıda tutma stratejisi, Servet ve Gökhan'ın kendilerine gelen topları neredeyse hiç tutmamaları ve Ayhan, Mustafa Sarp ve Sabri'nin başarılı performansları ile başarasız oldu.Oysa bir sene önce bu baskı planı çok puan kaybına neden olmuştu. Hücumun önemli parçalarından biri olması gereken Ayhan biraz bu baskından biraz da yorgunluktan ötürü ileriye gerekli desteği veremedi. 

Duran toplarda bu sene fark olduğu belliydi. Topu kullanan oyuncuların el hareketlerinden yanılmıyorsam 4 farklı duran top seti olduğunu biliyorduk ama bugün Arda'nın öndireğe Aydın'a atmasıyla başlayan duran topta kameranın geniş açısıyla bu setlerin sadece ceza sahası içi konumlansından çok daha ciddi bi şekilde çalışıldığına şahit oldum. Sabri ilk yarı çok iyi oynadı. Aydın topu alışında getirişinde takımın hücüm hattında sırıtmıyor fakat bitirişlerde hala bi şeyler oturmamış. Hata yaptıkça, daha fazla hata yapmaya devam ediyor. Yine de çok acımasız olmamak lazım. İlerde aşacaktır bu problemlerini.. Bunun dışında defans anlamında bir takım tedirginlik verici sinyaller gözüme çarptı. Hızlı hücümlarda kaptırılan toplarda ciddi anlamda tehlike yaşanmasa da, Kayserispor'un ceza sahası önüne kadar rahat gelebilmesi Zan- Servet ikilisinin oyun yapılarının benzeşmesinden kaynaklanıyor gibi geldi.  

Geçen sene tek farklı galibiyet anlarında hissettiğimiz o tedirginlikten eser olmaması sanırım sadece bana özgü değil. Elano'nun sol ayakla yolladığı füzesinden sonra bizim ayağa kalkmamız ile o dakikaya kadar hararet yapmış Tolunay Kafkas'ın klübeye gidip oturması maçın en güzel anıydı şüphesiz. Gol onu da serinletti.. 

2 yorum:

Northx dedi ki...

Aydın malesef tutarsız oynamaya devam ediyor. Çalım atmaktan biraz daha vazgeçse iyi olacak. Sabri çalıştırılıyor sanırım, eskisi kadar delifişek oynamıyor, bu da oyununa pozitif etki ediyor. Galatasaray'ın 1. golünden önce Baros'a kesinlikle penaltı yapıldı. Havadan gelen topta defans oyuncusu topla alakasız biçimde itti Baros'u. Elano'nun golünü yaklaşık 30 defa seyrettim hala doyamadım, bi 30 defa daha seyredicem sanırım. Genelde Anadolu takımlarında böyle topa iyi vuran Kirita, Tabata, Julio vs gibi adamlar olur durduk yere 30 metreden gol atarlardı da maç zora girerdi, şimdi artık bizde onlardan kat be kat fazlasını yapan 4-5 tane adam var. Maaşallah diyorum, Allah nazardan saklasın.

hayhay dedi ki...

Aydın'ı maç sonrası Gs Tv'de izledim. Hem fiziksel bakımdan hem de mental olarak potansiyelinin getirdiği eşiğin uzağında olduğu aşikar. Bu problemleri aşacaktır lafında tek güvencem Rijkaard. Dün genele yayıldığında özellikle ikinci yarı kötü oynayan Aydın için "ondan memnunum,iyi oynadı" dedi.

Sabri yıllık iyi oynadığı 4 maç kontejyanını kullanmış olabilir bu maçta. Ama evet, dün sadece defans anlamında değil ofansta da çok kontrollü ve iyiydi. özellikle ilk yarı

Maçtan sonra bizde duran top ve bu şutkonusunu konuştuk yakın bi arkadaşımla. Ne duran top gollerine ne uzaktan böyle bazukalara 6-7 yıldır alışık değiliz pek. Mesela nasıl bi travma oluşmuşsa bende, duran top olunca hala bana atamayacakmışız gibi geliyo.

Rijkaard o kadar iyi hocaysa gelsin benim de mental problemlerimi çözsün, hadi bakalım !