19 Ağustos 2009 Çarşamba

Joan Gamper Trophy

FC Barcelona için her şey İbrahim Akın'ın büyük büyük dedesine benzeyen, ön adı Hans olan bu İsviçreli abi ile başladı.. 66'dan 97 yılına kadar her sezon öncesi Barcelona ve diğer 3 takım ile birlikte 4'lü turnuva düzenlenirken. 97 sonrası tek takım, tek maç şeklinde devam etmekte Joan Gamper Trophy...Bugüne kadar 33 defa turnuvayı kazanmış olan Barça'nın ardından 2 defa ile FC Köln geliyor. Bu akşam da rakip Manchester City.. Premier lig başlamışken nasıl yani diyesi geliyor insanın ama davet Camp Nou'dan gelince icabet etmemek olmaz demiş heralde Şeyh...

Sadede gelelim.. Yarın Barça maça üstte gördüğünüz formalarla sahaya çıkacak. Reklam olarak gördüğünüz "MÉS " logosu da yabancı değil. Mes Que un Club'ın Més'i ; Barcelona , Nike ve UNHCR ( Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı) 'nın ortaklaşa kurduğu, amacı; o kamplarda bi hayat kurmak zorunda kalan ve neredeyse tüm sosyal haklardan mahrum kalarak yaşayan gençlerin eğitimi olan bir organizsayon... Yarınki maç öncesi de Barça'nın kuruluş yılının onuruna 1899 adet özel forma Barça mağazalarında satışa çıkarılacak, 1 hafta sonra da futbolcuların maçta giydiği formalar açık arttırma yoluyla satılıp bu fona aktarılacak.

Bir kulüpten daha fazlası... Boşuna dememişler demek ki. Arsene Wenger gibi burnundan kıl aldırmayan bir adama bile "Sizce futbol bir sanat mı ?" sorusuna " Bana göre Barcelona'yı izlemek sanattır." cevabını verdirebilecek topun en totalini oynayan, her şeyi ile bir bütün olan bu organizasyona FC Barcelona'na demek yerine TFC Barcelona demenin zamanı gelmiştir belki de..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Totally dude :)