23 Mayıs 2009 Cumartesi

Magic - Cavs Game 2


Öncelikle seri başlayana kadar playoff döneminde Magic'in savunmada en iyi 2., hucümda 5. sırada olduğunu, Cavs'in ise en iyi savunma takımı olup, hucümda 2. sırada olduğunu belirtelim. Bu istatistiğin de verilen/girilen 100 pozisyona karşı yenilen/atılan sayı şeklinde hesaplandığını da ekleyelim.

Seri öncesinde birçok otorite, Lebron'un playoff performasını görüp, Magic'e şans vermezken, ilk maçın ardından küçük de olsa bi kısmında Orlando dişlileri çalıştığı zaman Lebron'un çıldırmış olsa dahi tek başına yetmediğini ve Nba finalleri için daha fazlasının gerektiğini belirttiler.

Cleveland'ın playofflarda rahat geçtiği serilerin ilk maçta, 4-2, 4-3'lük serilerden gelen ve mental olarak bu serilerde ne kadar değiştiklerini defalarca belirten Magic'e karşı 3. ve 4. periyotlarda cevap verememesinde rolü sanırım büyük. İlk maçta matchup'larda Orlando hücumlarında Lebron- Hido eşleşmesi beklerken Delonte West'in Hidayeti savunması Orlando pick 'n roll'larına, Cavs'in Lebronla yardım getirme stratejisinden kaynaklandı ama bunun hem Hidayet'e karşı hem de Howard'a karşı pek çözüm olamadığı ortaya çıktı.

Lebron James 'in daha önce yaptığı "Eğer evinizde kaybetmediyseniz, playofflar başlamış sayılmaz " açıklamasının karşılığını nasıl verecek bi kaç saat içinde görücez. Bu arada insanların Lebron'un cevabından daha çok Cleveland'ın cevabını beklediği de malum. Yine ilk maç sonrası basın toplantısında Mo Williams Orlando Big Three'sinin ve Lebron'un gerekeni yaptığını ve maçın sorumluluğunu (6-19) şut yüzdesiyle oynamasından ötürü kendi üstüne aldı. Bu maç Cleveland'ın gerçek karakterini göstermesi açısından önemli bi sınav olacak.


Tahminimce 2. maç itibarı ile Cleveland, llgauskas'ın dakikalarını Ben Wallace, Joe Smith rotasyonuna yayıp, Magic pickn'roll'larına karşı çözüm arayışına gidebilir. Ayrıca açıkcası özellikle çekişmeli geçmesi durumda son periyotta karşısında Lebron'u beklesem de Wally Szczerbiak ve ilk maç kadroda olmayan Sasha Pavloviç Hidayet'e karşı sahaya sürülebilir. Hücum tarafında ise ellerinden geldiği kadar içeriye yüklenip, Howard'ı faul problemine sokacaklarını düşünüyorum. Mo Williams ve Delonte West'in şut yüzdeleri bu maçta en azından bi nebze toparlanacaktır. Ama Lebron'dan da her maç %66 ile 49 sayı gelmez.
Bu arada maç sonrası Howard'ın "Witness" göndermesine, maçın Cavs lehine bitmesi durumda konferans finallerine yakışan üslupta güzel bi cevap gelebilir.


NOT: maç sonu değerlendirmesi yukarıda, yukarıda ve ileride

Hiç yorum yok: