16 Mayıs 2009 Cumartesi

Touka Kouka !

Sıkı bir anime / mangasever olarak blogda bunlara yer verme konusunda tereddütlerim vardı. Neticede 100-300 sayı arası ortalama ömüre sahip olan bi hikayeyi tek yazıya indirgeyip, aktarmaya çalışmak oldukça zor ve sıkıntılı. O yüzden hikayeyi bir de bizden dinleyin demeden sizi şuraya alıyoruz.

Mangası 96. bölüm de olup devam etmekte olan Full Metal Alchemist serisinin, ilk çekilen 51. bölümlük anime versiyonu, yanlış hatırlamıyorsam 27. bölümden itibaren mangadan farklı bir hikaye izlemeye başladı ve buna rağmen gelmiş geçmiş en başarılı anime serilerinin arasına adını yazdırdı.

Bu yıldan itibaren de manga'yla arasında Uche-Högh uyumu yakalamayı vaadeden yeni anime serisinde, şu anda eski serinin mangayla ayrılık gösterdiği yere kadar büyük parallelikler içinde gideceği bilindiğinden sevenlerindeki heycanlı bekleyiş hala sürüyor. Eski seriye oranla hikayelerin biraz daha üstünden hızlı geçilmesi biraz hayal kırıklığı yaratsa da eski animede olmayan orjinal hikaye işleneceği zaman beklentilerin tam anlamıyla karşılanacağından emim.


Hiç yorum yok: