15 Mayıs 2009 Cuma

Ne Olacak Bu Tevez'in Hali?




Malum, Carlos Tevez Manchester United'da kiralık oynuyor. Keyfinin pek iyi olmadığı, bu sezonun sonunda ayrılma ihtimalinin de yüksek olduğu biliniyor. Nereden biliniyor? Yıldırım Demirören'e arkadaşı olan Arjantinli bir radyocu vasıtasıyla "come and get me, pls hurry i'm writing this mail oh nooo theyre comeiiiiinnntnbt" diyen kısa ve etkili bir mail yollamış, oradan biliniyor. (Fotomaç'tan neyimiz eksik?)

Tevez,
Kia Joorabchian adlı İranlı-İngiliz bir vatandaşın başkanlık ettiği Media Sports Investments'ın futbolcusu. 2006'da West Ham United'ı satın alma mücadelesinde Eggert Magnusson'a yenik düşengiller.

Esas konumuza gelelim.
Bugünkü The Sun'da Tevez'in isterse zincirlerini kırabileceğini, Avrupa'daki mevcut kanunlar çerçevesinde MSI ile olan "iş" sözleşmesinden kurtulabileceğini belirten bir haber çıkmış. Tabi böyle bir şeye kalkışacağına dair bir niyet gösterisinde bulunmuş değil ve denemesi halinde ne derece meşakkatli bir süreç yaşanır bilinmez.



Her ne kadar Ferguson'dan "yiğidim bizde kalacak kısmetse" tipi demeçler gelmeye başladıysa da Manchester United 26 milyon pound sayıp bonservisi alacak gibi durmuyor. Anca kira ödemeye devam. Tevez dedikoduları da Liverpool'dan daha güçlü bir şekilde Manchester City'ye kayma eğiliminde taze taze. City'li Jo ve Glauber'in MSI bağlantısını düşününce akla yatmıyor da değil.

Bense derim ki Tevez'e, kır gönlünün zincirlerini hacım. Bosman'dan neyin eksik? Sen de kendi çapında bir nefer ol. Maradona'nın 14. veliahtı olarak mı anıladurasın emekliliğin boyunca? (Gerçi ben, Boca'daki bir veletken çaprazdan girip Barcelona kalesini sarsışınla hatırlamayı tercih edeceğim.)

Mücadele edeceğin süreç boyunca bilgisayar başından desteğimi esirgemeyeceğim senden, söz.

Hiç yorum yok: