6 Haziran 2009 Cumartesi

Bu Ne Biçim Hikaye Böyle

Hikaye'ye kimse yabancı değil.. Ama işte biraz transfer dönemine hızlı girilmesinin getirdiği heyacan, biraz da Brezilya dizileriyle büyümüş bir ecdadın çocukları olmamızdan kaynaklanan kalıtsal problemden dolayı burdayız.. Keşke Fenerlisi Fenere, Beşiktaşlısı Ümraniyeye gitse, biz de aslanım "gerçek fenerli", "doğuştan beşiktaşlı" diye alkışlasaydık bu çocukları. İçinde biraz samimiyet olsaydı da memleketteki altyapı kavramını yine başka yerimizden algılasaydık, ona da razıydım.

Fenerbahçe ile iki gün önce konuştuğunu söyleyen ve belli ki teklife teşekkür edip, kapıları kapatmayan bi adamın "ben 4 yaşımdan beri beşiktaşlıyım" lafının yalancı samimiyetine sırf taraf olmak adına aldanmayı tercih edenler hala çoğunlukta.

Kayserispor Gökhan Ünal olayından bildiğimiz gibi bu konularda hassasiyet sahibi. Süleyman Hurma'nın da belli ki esas tepkisi buna. Dediğine göre sözleşmeyi uzatmak için anlaşamamışlar ve o aşamadan sonra "Sen git takımlarla konuş, biz de konuşalım. Başka külüplerden teklif olursa değerlendiririz." gibi bi diyalog geçmiş aralarında. O saatten sonra beşiktaş topuz'la anlaşmasına rağmen belli ki bonservis olayını ucuza kapatmak için topuz'a üstteki komik açıklamayı yaptırıyor.

Beşiktaş'ın etiğe aykırılığı önce futbolcuyla konuşmasından değil, Fenerbahçe'yi aradan çıkarmak için çevirdiği ilkokul piyesinden kaynaklanıyor.. Bu 1 milyoncu zihniyet'in Tigana ve Del bosque'yi hatta Ertuğrul'u göndermedeki iş bilmezlikleri, Yusuf transferinde yaptığı alicengizler'in üzerinden çok zaman geçmedi. Ortada süphe götürmez bi başarısızlık, iş bilmezlik örneği olmasına rağmen 6 yıldan sonra gelen şampiyonluk güneşi balçıkla sıvamaya yetti.

Fenerbahçe tarafına baktığımda; haklı olmalarına rağmen yaptıkları yine yanlış. Yapılanma konusunda konsantre olunması, kadronun yeniden yapılanmasına tüm enerjinin verilmesi gerekirken ve şu saatten sonra alsalar bile verim alamayacakları Mehmet Topuz'a bu kadar mesai harcamaları anlamsız.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hocam bu yazıyı yazan hangi takımlı bu 1. bir ikincisi de beşiktaş 1 2 milyon euro önermiyorki ucuza kapasın transferi. fenerin tek fazlası gökhan emreciksin gibi sıradan bir oyuncu. 6 milyon euroyu veren bjk 1 milyon euro daha veremiycek mi?

hayhay dedi ki...

ilk sorunun cevabı Galatasaray..

ikincisi ise,hiçbir takım 5 milyon euro'ya alabileceği bi oyuncuyu 5,1 milyon euro'ya almak istemez..başka bi takım bu yarışın içine girdiğinde ister istemez bu olacak...Kaldi ki transfer bütçesi ve mali gücü en yüksek kulüp,ligimizde açık ara Fenerbahçe..