11 Haziran 2009 Perşembe

Ronaldo Transferi

Plase olur demiştik, 80'e taktı Perez.. Hayırlısı olsun, şu aşamada Real Madrid transferi henüz bitirmemişken bunun etkilerinden konuşmak abesle iştigal olur. Yalnız kanaatim, ne Diarra kardeşlerin, ne de adı geçen Xabi Alonso'nun ilk Galacticos'taki Makalele'nin işini yapabilecek seviyede topçu olmadıkları yönündedir.

Transferin diğer muhtemel etkilerine geçmeden önce Real Madrid aşkıma dair ufak bi not eklemek istiyorum... Galatasaray dışında başka bi takım tutamayanlardanım, niye bilmiyorum ama başka bi ligde oynayan takımı içselleştiremiyorum, ama bazen ara ara bi takıma sempati besleyebiliyorum.. David Beckham'lı United'da kişisel tarihimde ender örneklerden biridir. Old Trafford'da 76 bin taraftarın onun ayağından çıkan her topla mest olmasına, ayağından çıkan orta mesafeli bir pas'ta bile stadı "uuuu" sesi ile çınlatıp, arkasından alkışlamasına ve Beckham'ın gerçekten izleyene keyif verdiği dönemi izleyenler hatırlayacaktır. Kırmızı ona çok yakışıyordu, Eflatun hiç yakışmamıştı..Madrid'den önce gözümde sanatçı sıfatındayken orada sıradan vasat bir adam'a dönüştü zaten..Ronaldo'nun futbol yeteneklerini göz önüne alındığında Beckham'la kendi kariyeri arasında paralellik beklemek gerçekçi olmaz tabii...Eflatun da kendisine yakışır..

Transferin biraz da olası diğer yan etkilerinden bahsedelim. Spor yaşamında başarılı külüpleri veya sporcuları bekleyen en büyük tehlike doyuma ulaşmaktır şüphesiz. 2006 yılındaki Barcelona rüzgarının erken dinmesindeki temel neden görünürde disiplinsizlik gibi gözükse de buydu. O yüzden içten içe endişeleniyordum Barcelona için. En azından Kaka, Ronaldo ve daha gelecek benzer transferlerle birlikte güçlenen Madrid sayesinde bu tehlikenin gerçekleşme ihtimali oldukça düşmüştür.

Bir diğer etkisi de tabii ki United'a olacak. Tevez'i kolay kolay bırakmayacaklardır artık. Ribery bu sene Bayern'de kalıp seneye Barcelona yollarına düşecek gibi o yüzden Manchester ihtimali imkansız olmasa da oldukça düştü. Tevez'in yanında Wigan'ın sağ kanadı Ekvatorlu Antonio Valencia ile Lyon'lu Karim Benzema da adaylar arasında.. Fergie işini bilir, Sir yolunu bulur..

Hiç yorum yok: