5 Haziran 2009 Cuma

Gündeme Dair


Mehmet Topuz’un Beşiktaş’a transferi >> Bu sayede 3-4 senedir yılan hikayesine dönen transfer netlik kazanmış oldu. Gazetelerin “Topuz aslanım derken aniden kartalım dedi ama kanarya da süper imasında bulundu” haberlerinden kurtulunacak. Menajer Süleyman Hurma’nın “Henüz kimseyle anlaşmadık, Fenerbahçe’den de ciddi bir teklif var” açıklaması fiyat arttırmaya yönelik olabilir. Mehmet Topuz açıklamalarıyla biraz oldu bittiye getirdi, Fenerbahçe’nin aradan çıkarılmasını sağlamaya çalıştı. Bunu kendi kafasından mı yoksa talimatlı bir ali cengiz oyunu gibi perdeye mi koydu bilemiyoruz. Bu saatten sonra bir şey değişmez tabi. Fenerbahçe de dün akşamdan sonra vazgeçmiş olmalı, vazgeçmiş olması gerek yani. Bu bir transfer çalımıdır elbet; lakin İbrahim Toraman örneğinde olduğu gibi elden kaçtığına duyulan pişmanlığın gereksiz olduğu ortaya çıkabilir. Bekleyip göreceğiz. (Son yılların en boka saran transfer hikayesine dönüştü bu, sonra yazarız hakkında iyice.)


Rijkaard Galatasaray’da >> Rüştü’ye “Rijkaard Fenerbahçe’ye gelmeli mi?” diye sorulduğunda bunun pek olumlu bir hareket olmayacağını belirtmişti. Galatasaray’da ne olur bilinmez. Sansasyonel bir yönü var fakat başarı ihtimali konusunda ihtilafa düşülmüş durumda. Zaman ne gösterecek bakalım. Not olarak düşmek gerek ki Rijkaard ve Neeskens'den ziyade getirebilecekleri ucuz ama iyi transferler öne çıkabilir.

Mustafa Denizli Beşiktaş’ta devam dedi >> Bu biraz “Valla tokum” diye yemek ısrarlarına direnen misafirin sofraya oturunca herkesten fazla yemesini anımsatıyor. Denizli naza çekti belli ki. Beşiktaş yapması gerekeni yaptı, hezimeti ya da başarıyı zaman gösterecek. 

Fenerbahçe cephesi >> Aragones'in tazminatı halledilemedi belli ki, Daum açıklanamadığına göre. Ligin en sansasyonel kulübünün bomba patlatmadan durması güç gibi. "Rakibi öpen, savaşçı takım" diyip Josico'nun yarım-bir-birbuçuk gömlek üstü adamlar getirilirse kendilerini ben dahil hiçbir taraftar affetmez.

(Görüntü Emre Tilev'den, playback bizden.)

Hiç yorum yok: