12 Haziran 2009 Cuma

Maç sonu..

Şu güzel serinin hakkı 4. maçın sonunda 3-1 hiç değildi ama Lakers ilk 5'inin en zayıf halkası Derek Fisher olunca yapacak da fazla bi şey yok.. Yine de atacaksa Fisher atsın, canı sağolsun..

Aslında Magic kaybetmeyi haketmedi mi yoksa fazlasıyla mı haketti kararsızım. Evet, bu takımın belli bir hücum stratejisi veya ne bileyim bi savunma felsefesi var muhakkak. Ama daha çok oyunun karakterini o gün hangi oyuncunun sahneye çıkacağı, takım halinde ne tür enterasanlıklar sergiliyecekleri belirliyor daha çok. Geçen maç son çeyrekte hiçbirşey oynayamayıp serbest atışlarla maçın içinde kalırlarken bu maç son çeyreğin en kritik anlarında 5 serbest atış kaçırdılar.. söylenebilecek fazla bi şey yok..

Stan Van Gundy 3. çeyreğin başlarında Rafer Alston'ı Ariza'ya gitmediğinden dolayı uyarmasının ardından karşılık almasından mıdır bilinmez neredeyse 2 çeyrek + uzatmada ilk gördüğüm yerde ağızında oynaya oynaya sakıza çevirdiği o dişliği, ağzına ağzına vurarak implant etmek istediğim Jameer Nelson'la devam etti oyuna.Yine 3. maç dakika alamayan JJ Redick bugün 17 dk'da 6 sayı 3 de asistle katkı yaptı..Rotasyonun içine böyle edersen Anthony Johnson'ı da sokamazsın oyunun içine..

Uzatmaya giden iki maçı da haketmeden kaybeden bi takım için seri bitti demek ayıp olur ama kendi elleriyle verdikleri şu maçın ardından 5. maçta kalkabilecekler mi görücez. Bu açıdan Pietrus'un dengesizliği iyiye işaret değil.

 

1 yorum:

Popescu41 dedi ki...

Bilmiyorum cok mu iddiali bir dusunce benimkisi ama, eger bu Jameer Nelson oynamasaydi, bu seri bugun 2-2 veya 3-2 orlando lehineydi. tum playoff boyunca magic onun yoklugunda daha disiplinli, daha ozverili oynuyordu. Onun yoklugunda kurulan duzen muthis isliyordu. Bu adam takima girdi magic karman corman bir takim oldu. Elbette bir Turk olarak objektif olamam ama, "kontratini uzatsak mi? Lewis'e Nelson'a cok veriyoruz, paramiz kalmadi" diye burun kivirdigin Hedo foul problemine girdiginde, senin o bol sifirli kontrat sahibi oyuncularin ne yaptigini bilmiyorsa bir yerlerde hata var demektir. Kisacasi, insallah Orlando bir surpriz yapip 2 maci ust uste alir ve seriyi 7. maca tasir.