8 Haziran 2009 Pazartesi

There Can Be Only One - Game 2

İkinci maç geldi çattı.. İlk maçın öncesindeki genel değerlendirme dışında özellikle Lakers tarafında baktığımızda haklarında uzunca yazmaya sebep olabilecek yeni bi gelişme yok şimdilik. Takım aç...Bugün Magic tarafından bi cevap girişiminin geleceğinin, ilk maça benzer bi dominasyon gösterirlerse serinin biteceğinin farkındalar..

Lamar Odom'un agresifliği ve Kobe'nin yine doğru zamanda devreye girebilmesi Lakers tarafında belirleyici unsurlar..

Stan Van Gundy dün yaptığı açıklamada 3 konuya değindi... ilk olarak Jameer'i 20 dakika sahada tutmasının hata olduğunu ve rotasyonda 7-8 dk arası yer alacağını söyledi.. ardından "intensity" kelimesinin üzerinde durarak maç içinde kararlılıklarının istenilen düzeyde olmadığını belirtti ve son olarak da ebat olarak sahada küçük kaldıklarını eleştirilerine, tüm sene 4 kısa 1 uzun formatında başarılı olduklarını belirttikten sonra ve rebo'larda ezildiklerinin farkında olduğunu ama asıl sorunun "size" sorunu mu yoksa "intensity" sorunu mu olduğunu bilmediğini söyledi..

Benim anladığım kadarıyla bu, Magic tarafının oyuna yine 4 kısa 1 uzun formatında istekli ve arzulu başlayacağı, ama bunun sonucu hala bir şeylerin ters gitmesi durumunda Rashard Lewis ve Hidayet'in 1 numara geriye çekilebileceği anlamına geliyor.

Aslında ilk maçta 3. periyodun ortalarına doğru yine doğru şutları bulmaya başlamışlardı ama Kobe'nin patlamasının ardından bunda çok geç kalındığı da belliydi. O yüzden bu maçta hücum setlerinde biraz düzenlemeye giderek boş şutları, tahminimce ağırlıklı olarak dip çizgiden, daha erken yakalamaya çalışacaklardır.

Magic seride en kritik maçına çıkıyor, tecrübesiz kadronun ilk maçtaki nba finali heyacanını biraz olsun üzerinden attığını tahmin ediyorum.. Kaybetseler bile ezilmeden alınacak şerefli mağlubiyet bile iyi bi şeydir, ama buradan Magic'in maçı alamayacağı anlamı çıkmasın, şutları erken sokabilirlerse ve sistem Lakers'a dişini geçirebilirse, Tottenham'ı İngiltere'de bile yenebilirler.

Heyacanlı maç olsun bize yeter, Dwight Howard candır..

Hiç yorum yok: