7 Haziran 2009 Pazar

Nuri Şahin


Eylül ayında 21 yaşını dolduruyor Nuri. Peru'da düzenlenen 17 Yaşaltı Dünya Şampiyonası'ndaki performansı birçok zihinde unutuldu, ümit kesilen genç yetenekler kulübünde adı yazıldı..

Klasik yıldız adayı olup sönen genç futbolcu hikayesi değil onunkisi.. Ait olduğu jenarasyonunun Creme de la creme'lerinden olan Nuri, fizik eksikliğinin yanında, sanırım üzerinde oluşan ilgi ve baskının da olumsuz etkilerinden ötürü beklenen patlamayı yapamadı.. Bu sene kendisinden 1 ay daha küçük olan Mesut Özil 28 maçta 3 gol ,12 asistle takımının en önemli adamlarından biri olurken, Nuri 25 maçta 2 gol, 3 asistte kalması, kıyaslamak ne kadar yanlış olsa da bir göstergedir.

Feyenoord döneminde takip etme şansı bulamadım.. Ama sanırım orada Nuri'de birşeyler değişmiş . Normalde, daha doğrusu önceki yıllarda forvet arkasında yaratıcı fultbolcu rolünde gördüğümüz Nuri, bu sene Dortmund'da ve en son milli takımın yaptığı hazırlık maçlarında da gördüğümüz üzere orta sahada oyunu kuran çift yönlü oyuncu rolünde devam edicek gibi görünüyor futbol hayatına. Ve kendi gözlemim; fizik açığı hala büyük olmasına rağmen önemli bi mesafe katetmiş, konunun uzmanı değilim ama bu konuda önünde hala 1-1,5 yılı var sanırım..Hücum yeteneğinin, saha görüşünün üst seviyede olduğunu zaten biliyoruz, pas aralarına da iyi girmekte, zaten futbol zekası konusunda belki de en yüksek seviyedeki futbolcumuzun savunma yeteneğinin olup da bunu yapamaması imkansız...

Umalım ki herşey istediği gibi gitsin ve 3-5 yıl içinde bizim de bi Xavi'miz olsun.

(Bu arada kendisinin 3 yıl içinde İngiltere'nin 4 büyük takımından birinde oynayacağı yönündeki öngörüm üzerine memduh95 bey kardeşim ile iddiaya girdik. Kazanan Sacha Baron Cohen, kaybeden Eminem'den beter olsun diyerek.)

Hiç yorum yok: