10 Haziran 2009 Çarşamba

There Can Be Only One - Game 3


İlk iki maçın istatistiklerine yol göstermesi amacıyla şöyle bi baktığımızda ilk maçta boyalı alandan 56 sayı bulan Lakers ikinci maçta Kobe'nin efendi efendi oynamasıyla ikinci maçta 28 sayı bulabilmiş. Reboundlarda ilk maçta 10 rebo'luk Lakers adına olan avantaj ikinci maçta benzer bi oranda Magic'e geçmiş. İki takım da hücum takımı olmasına rağmen pek fastbreak fırsatı bulamadığını da belirtelim. Magic adına ilginç bi istatistik de ilk maçta 10 asist, 8 top kaybı yapılmışken ikinci maçta iki bölümde de oluşan 22'ye 20'lik bi artış...

Lakers adına bu maçta belirleyici faktörler ilk olarak takımın açlığı olacaktır. ikinci olarak ise Bynum'ın erken faul problemine girmemesi çok önemli. Çünkü o çıktığında kapladığı alanı doldurmak için diğerleri içeri daha fazla gömüldüğünden Magic kendi topunu oynama imkanı kazanıyor. Bunun dışında Phill Jackson'ın, Magic'in oyuna hızlı ve agresif girip, direnci kırmaya çalışacağını bildiği için Kobe'ye ilk iki çeyrek fazla insiyatif vermesi muhtemel.. Gasol'un ise kendi sahasında iki maçta sadece 6 basket bulabilmiş ve bu maçta agresif gelicek Howard'a karşı İspanyol rahatlığıyla maça fazla asılamayabileceği bi ihtimaldir. Erken açılan bi fark ile beraber, Lamar Odom'un diğer yüzünü görebileceğimizi de ekleyelim..

Son iki maçta top kayıpları, guard rotasyonu ve iki uzunlu sistem gibi yeni açmazlarla karşılaşan Magic tarafında, görev adamlarının görevlerini yapma ihtimalinin artması, takımın özgüveninin geri gelmesi ve Howard'ın artık Lakers'ın kurduğu tuzaklı savunmalara karşı bi strateji oluşturduğu ümidi gibi iyi beklentiler var. Rashard Lewis'ten her maç 34 sayı,11 rebo, 7 asist beklemek hayalcilik olur. Ayrıca bu sayılarda temel unsurlardan birinin Bynum'ın fazla süre alamaması olduğunun altını tekrar çizelim. Maçtan önce, ilerleyen dakikalarda Hidayet'in 1 numaraya çevirilip öyle bir "size" büyütülmesine gidilebileceği yönünde bi düzenleme söylentisi vardı. Aslında ne kadar mantıklıdır görmeden bilemem ama Hidayet'in birebirde Howard'ın dağıtamadığı pasları dağıtabileceğini biliyorum..

Bu sefer serinin ve heyacanın uzaması adına maçın keyifli olmamasına, kazananın Orlando olması şartıyla razıyım.

Hiç yorum yok: