9 Haziran 2009 Salı

Transfer Dönemine Genel Bakış..

Finansal kriz, bi ucundan bu adamın diğer ucundan da arapların çektiği çete yüzünden futbolseveri teğet geçiçek inşallah. Zaten geçen sene sessiz geçen dönem sonrasında buna biraz acıktığımızdan hareket/bereket eğrisini de hesaba katıp, işin endüstrileşme kısmını da ben teğet geçmek istiyorum.

Real Madrid Kaka'yı aldı.. Ribery, David Silva, David Villa, Xabi Alonso, Santiago Cazorla gibi isimler sırada, C. Ronaldo plase.. Ayrıca Hollandallı ağırlıklı kıyım yakında başlayacak. Aslında sırf Real'in yaratacağı sirkülasyon, bir transfer dönemi için bana yeter de artar. Diğer tarafta da Man. City, zarar açıklayan Chelsea, Liverpool gibi takımların sessiz kalacağını, hatta satış yapmak zorunda olduğu bu dönemde Carlos Tevez'in işini bitirecek gibi. Arsenal Adebayor'u, Chelsea Drogba ve Deco'yu, Liverpool'da ise kontratı biten Babel ve Xabi Alonso dışında, stad işinin ertelenmesi sonrası beklenmedik oyuncu kayıpları yaşayabilir.

Serie A'da kan kaybı devam edicek gibi duruyor.. İtalyanlar Juventus, Milan, Fiorentina olayı sonrası kendilerine hala gelemediler. Kendi adıma, izlediğim futboldan pek zevk alamadığım bu ligin yerine, Bundesliga'nın yavaş yavaş futbolcuların gözünde öncelik kazanması hoşuma gidiyor ne yalan söyleyeyim... Gerçi alttan gelen genç italyanların sayesinde bunun, duraklama döneminin ardından kısa süreli bi gerileme dönemi olacağı öngörülüyor..

Ligimizdeki gelişmeleri zaten takip etmeye çalışacağız burada adım adım... İçlerinde bulunduğum Galatasaray taraftarının uzun boy ve uzun saç ikilisinin o muhteşem ahengiyle birlikte o eski antilop tedirginliğinden, transfer dönemlerindeki o katastrofik ruh halinden eser yok bi süredir. Tek sıkıntı 2 hafta sonra sezon açılışı olduğundan transferi mümkün olduğunca erken bitirmeye çalışmak olur. Bu aralar Haldun Üstünel'in yolu İspanya, Almanya belki sonrasında bi ihtimal Arjantin'e düşerse şaşırmayalım, tango için uygun da bi çehresi var zira.. Diğer taraftan Fenerbahçe bu senenin en hareketli takımı olacaktır, keza Aykut Kocaman hamlesini takdir ediyorum. Biten Bilica, Bekir, konuşulan Sercan ve korkarım ki Özer Hurmacı iyi hamleler, adı çıkan ve forumlarda burun kıvırılan Poulsen nokta transfer olur. Sol kanat ve defansın ortasına için adı geçen isimlerin dışında süpriz birinin olacağı konuşuluyor.. Beşiktaş Topuz'un gündemden düşmesiyle birlikte Cisse'nin pozisyonuna anlaştığı Fink'in dışında bir adam daha alabilir ama takımdaki öncelikli yabancı transferi, ilk olarak talipleri pek olmayan, kiradan dönen futbolcuların elden çıkarılması...


Hiç yorum yok: