3 Haziran 2009 Çarşamba

The Curious Case Of Juan Figer (2009)

Tamam kabul, adamın tipi ağır ofsayt. Hindistan sinemasındaki kötü karakterlerden tutun rahmetli Ali Şen'in efsane yaptığı, tutuğuna barnak bastırtan Kayserili tüccar tiplemesine kadar geniş bi skala içinde dalga geçmeye müsait böylesine bi yüz hattı, böylesine kıl bi mizaç ender bulunur.

Ama işte konu bu değil... Fenerbahçe ile ilişkisi tahminen ne zaman başladı diye biraz beyin jimnastiği yaparsak ilk akla gelen Alex De Souza'nın geldiği 2004 yılıdır. Gerçi underground ortamlarda 2000'lerin başında yönetimin Selim Soydan'ı yine figer'in menajerliğini yaptığı Luis Figo'yu izlemeye gönderdiği dönemde Figer'in ajandasına " Fenerbahçe? Turkia ?... hmmm interesting" diye not düştüğü de söylenmekte.

Nerden baksak son iki yılda daha da ilerleyen 5 yıllık bi ilişki varken, Figer'in ismini bu sene duymamız biraz düşündürücü. Sezon öncesi Deivid'İn ayağı kırılmasa, Alex'in kefil olduğu Maldonado süper bi adam çıksa ve Aragones Zico'nun bıraktığı yerden devam etseydi adını duyar mıydık? Soru bu.

Ortada kayıtsız şartsız bi bağımlılık varsa tabii ki eleştirilecek bi konu bu. Lakin getirdiği adamların oynadıkları top oranında değerlendirirsek oldukça başarılı bi menajer olduğu da açık bi gerçek. Ayrıca şunu da sormak lazım Emre Belözoğlu'nun menajerliğini de Figer mi yapıyor hakim bey ?

1 yorum:

abeyle dedi ki...

http://socratesla.blogspot.com/2009/06/juan-figer-ve-gercekler.html

aslında ismi yeni duyulmadı.Çoktan beri bilinen bir isim.Yazıda biraz açıklamaya çalıştım aslında.