19 Mayıs 2009 Salı

61. dakika & Trabzonspor & Kolbastı


Trabzonspor'u ve Trabzon'u anlayabilmek için Oxford Üniversitesi'nde "Trabzon and 61st minute" anabilim dalını ve Michigan'da yeni açılan ve bu aralar oldukça popüler olan "The Basis of Kolbastı show" master programını başarıyla bitirip Avni Aker'de bütün sezon Trabzonspor maçlarını sırtınız sahaya dönük olarak izlemeniz gerekiyor. Sırtınız sahaya dönük diyorum çünkü oynanan futbolu görüp daha önceden öğrendiklerinizi unutabilir, ve sıfırdan başlamak zorunda kalabilirsiniz.

Trabzon-Bursa maçını ele alalım. Dakikalar 60'ı gösterirken Ferhat Çökmüş isimli arkadaş soyadı gibi "çökmüş" ruh haliyle pas hatası yapıyor ve tüm stattan Ferhat'la başlayan bazı anlaşılmaz tümceler duyuluyor. 1 dakika sonrasında Ferhat yine aynı bilindik hatalarından birini yapıyor fakat bu sefer tüm statta 61. dakika şovu başlıyor. Cristiano Ronaldo Trabzon'a transfer olsa ve ilk maçında böyle bir atmosferle karşılaşsa futbolu bırakıp hayatın ne kadar kısa ve değersiz olduğunu düşünmeye başlardı kanımca..


Velhasıl kelam dakika 90+4 hadi bir de benden 90+5 oluyor ve Gökhan Ünal isimli arkadaşımız; evde bu sezon bütün Trabzonspor maçlarını izlerken ismini sıkça sayıkladığım futbolcu kardeşimiz topun başına geçiyor, evde benim, Avni Aker'de ise 25.000 kişinin ıkınmalarıyla topa vuruyor ve Avni Aker yıkılıyor.

Maç başından beri belirttiğim ruh haliyle Gökhan Ünal sarı kart ceza sınırında olmasına rağmen ak pak ve kendince Will Smith'ten daha kışkırtıcı olan göğüs bölgesini göstermek amacıyla formasını çıkartıyor ve sarı kart görüyor. Haftaya oynamayacak olması aklına gelince üzülüyor arkadaş ama 'olan oldu' halleriyle kendi yarı sahasına dönüyor, diğer arkadaşlarının yaptığı gibi.




Sonuç olarak Trabzonspor kazanıyor ve matematikçiler hesap yapmaya başlıyor. Sivas berabere kalır, son maç Antalya'da Konyaspor Mersin İdmanyurdu'nu yener, sonrasında ise Werder Bremen kupayı Shakthar Donetsk'li oyuncuların elinden alıp Kadıköy çimlerine gömer de haritayı da Aziz Yıldırım'a verirse Trabzon gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde direkt yarı finalden başlayacak gibi teorileri hafta boyu ünlü Fotomaç yazarı Cevat KOL'dan dinleyeceğiz gibi görünüyor.

Bir kelam da Sercan Yıldırım isimli topçu genç arkadaşa edelim. Sporcu değil topçu deme gereği hissediyorum; zira maç sonunda 'ben 19 yaşındayım ama hakeme bu derece saldırdıysam kim bilir büyüklerimiz bu hakeme neler yapar!' diyecek kadar yaşını ve haddini aşan açıklamalarda bulunuyorsa futbolu bırakıp MHK'de yardımcı hakemlere "çakal topçu ofsaytı nasıl yutturur" dersleri vermesi daha uygun olur gibi...

Saygılar...

1 yorum:

gezginmike dedi ki...

yarim saat once Will Smith'in de resmi vardi ve simdi kaldirilmis, elestirilere onem verdiginiz ve dikkate aldiginiz icin tesekkurler.