18 Mayıs 2009 Pazartesi

Magic - Celtics

Psikolojik üstünlük, serilerde 3-2 öne geçtikten sonra 32-0'lık inanması güç seri sahibi olan, patlayıcı bi takım olmasına istinaden ev sahibi olmanın da avantajıyla birlikte Celtics'de. Sanırım bunun farkında olan Magic asistan koçu Patrick Ewing'in maç öncesi galibiyeti garanti etmesi ve bu laf üzerine Celt'lerin koçu Doc Rivers'ın Newyork Knicks yıllarında birlikte çalıştığı Ewing'e verip de tutamadığı sözleri hatırlatması, nba camiasında " Rivers yine kırdı geçirdi ", " Rivers'tan espri bombardımanı " şeklinde tepki buldu.

Celtics tarafında Ray Allen'ın Chicago serisi sonrasında performansının düşmesi nedeniyle eleştirilmesi  bu maçta kendinden patlama bekleyenlerin sayısını arttırdı. Allen'ın dışında, Rajon Rondo ve Eddie House gibi patlayıcı özellikte adamların bugün kimin elinde patlayacağı, son maçta engel olunamayan Howard'ın hücum rebo'larına getirilecek olan çözüm uygulaması ve yine bu bağlamda Orlando 4'lüsünün şut yüzdeleri, Rafer Alston'ın guard performansı maçın kaderini etkileyecek olan önemli faktörler.

Kişisel merakım 12 numaralı kara oğlanın, Celtics backcourt'unun hamlesini görüp, buna nasıl cevap vereceği ve tabii Hedo'nun performansı. Hedo adına garip olan şey, playoff dönemlerinde performansında düşüş görülen sporcularda bu sorunun temel nedeni, bu dönemde her topun çok önemli arz etmesinden dolayı, mental olarak güçlü olmayanların pısırıklaşmasıdır. Takımın 4. çeyreklerde ilk tercihi olan ve bunun da hakkını veren Hedo'nun pısırıklaşma gibi bi problemi olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Tabii ki savunmaların seviyesi artar, özel stratejiler uygulanır bu dönemde ama en basitinden Hedo'nun screenlerden çıkıp, drive ettiğinde neredeyse hiç şut göstermemesi bile çok garibime gidiyor. Bu arada hakkını da yemeyelim karşısına Andre İguodala, Paul Pierce; çıkarlarsa bu sefer Lebron'u alıcak. 

Keyifli bi maç olması dışında özel bi dileğim yok.


kendime not: Bugün de 04:30'dan itibaren sızarsan taşınacaksın olm bu memleketten. Portoriko mahallesinde yeni, namuslu bi hayat kuracaksın kendine. 

4 yorum:

Poseidon dedi ki...

En çok ta kendine not kısmını sevdim.. Güzel bir yazı olmuş..

hayhay dedi ki...

teşekkürler ;)

Poseidon dedi ki...

zevkle, huşuyla, çıldırarak izledim.. Uyumadım...Sızmadım... Gurur duydum resmen hidayetle. Artık çok çok ayrı bir aşamada artk bence NBA de.. Görüyorumki sende sızmamışın.. Ne mutlu bize )

hayhay dedi ki...

Çılgın attırdı sabah sabah kaç kişiye...

Aslında Stan Van Gundy'nin hücum stratejisini onun üzerine kurması bile ne kadar başka bi yerde olduğunu gösteriyor...

Ama bu sefer karşısında delirmiş bi Lebron olucak... allah yardımcısı olsun hido'nun.