29 Mayıs 2009 Cuma

Ribery'nin Sol Bacağı

Kim bilir epilasyon sonrası ne de güzeldir o bacak? Pardon, konuya dönelim. Görünen o ki Ribery Bayern’den ayrılacak. Gideceği yer konusunda da adı geçmeyen kulübün hatrı kalır oldu. Chelsea, Manu, Barça vs… Geçen hafta Hoeness’in ağzından “40 milyon euro’nun altında gelen telefonları meşgule veririm!” açıklamaları yer alıyordu ortamlarda. Şimdi Chelsea’nin 45 milyon pound’luk (51 milyon euro falan heralde bu?) teklifi gündeme oturunca yine Hoeness demeçleri boy boy gelmeye başladı. “O para tek bacağını alamaz” demeci günümüzün konusu. Mübalağa ve kızıştırma söz konusuysa da transfer ücreti rekorunu isteyecekleri ortada. Şahsi kanaatim; bu mebla gayet makul bir eder.

Pound-Euro paritesinin bugünkü gibi olmadığı yıllarda Zidane 46 milyon pound=76 milyon euro’ya Real’e gitmişti. Rekor halen onda. Pound cinsinden bir rekor gelebilirse de euro cinsinden gelmeyeceği açık. Rekoru da ele geçirip uzunca bir süre bırakmayacak olan muhtemelen Ronaldo olacak ya, o ayrı. Bu ekonomik ayrıntılardan da nefret ederim. Hiç anlamam. Paint konusundaki ustalığım bunu affettirir herhalde.

Bana kalsa “bak Haim Fresco geliyor!” der, o şaşkınlık-korku anında bohçaya sarıp isteyen bir kulübün kapısına hayrına bırakırdım. Avrupalılar daha medeni adamlar tabi.

1 yorum:

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

bu ribery paragöz bir şey .... herhalde bu onu motive ediyor herhalde... Böyle pek bir takımda uzun süre kalamaz buuu