2 Haziran 2009 Salı

Daum...


Appiah'ın İstanbul'a davet edilmesi sonrasında esen " neşeli günler " havası, gelen haberler doğruysa devam edecek gibi. Aziz Yıldırım, yeni dönemindeki vereceği en önemli kararı olan teknik direktörlük koltuğunu önümüzdeki sene Christoph Daum ile paylaşacak anlaşılan.

Bu da; duran top organizsayonları ile birlikte Fenerbahçelilere sevdanın yolları, bize kör kurşunlar dönemi yeniden başlıyor anlamına geliyor sanırım. Üstüne gelicek kaliteli yabancılar da cabası. Tek ricam hazır Lugano da giderken, Luciano'yu da geri getirmesinler. Duran top bile olsa stoper adam gol atmasın.

Zico dönemindeki akıcı top oynanmayacak olsa bile, en kötü ihtimalle yine dengeli bi takım görürüz sahada. Avrupa konusunda da Daum kimseyi şaşırtmasın. Bırakmış olduğu Fenerbahçe ile bu takım arasında büyük fark olabileceğini tahmin ediyorum. Özellikle takımın yeni sezona hırslı ve aç girecek olması, ayrıca avrupada başarabileceklerini bilmeleri beni böyle düşünmeye sevk ediyor.

Murat Kuş ile Roland Koch'u da özlemiştik, onlar da gelirler diye umuyorum.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

valla beğenerek okuyoruz.her sabah ne vardiye baktığım sitelerden biri oldu.katranı kaynatsan olmaz şeker daum maum yalan iş

hayhay dedi ki...

Aslında giderek güçlenen bi mali yapı ile birlikte daum kariyerinde ve ülke yapısını bilen bi adamın başarısız olma ihtimali az.

Ama işin lginç tarafı, kulübün yollarken " vizyonumuz örtüşmüyo" dediği, Daum'un ise Almanyadan Aziz Yıldırım'ın yönetim biçimini eleştirdiği o günlerden bugüne; ne daum'un futbol felsefesinde, ne de fenerbahçenin yönetilme şeklinde en ufak bi farklılık yok.

Daha önce de söylemiştim, önümüzdeki sene Fenerbahçenin en büyük avantajı; Aziz Yıldırım'ın bu sene törpülenmiş egosu.