4 Haziran 2009 Perşembe

There Can Be Only One - Game 1

Şu oyunu biraz yakından takip eden her akil insan Lakers'ın favori olduğunu söyleyecektir. Açıkcası 4. denver maçındaki ezilişlerinin altından kalkmaları benim için sürpriz olmadı ama seriyi 7. maça taşıtmayıp, işi denver'da bitirmelerine şaşırdım.

Lakers açısından serinin kilit adamı Lamar Odom olur kanısındayım. Yalnız bu arkadaşın 5-6 maç üst üste iyi oynadığına şahit olmadı şu gözlerim. Lakin son iki Nuggets maçındaki gibi hücum, ama özellikle savunma dominasyonuyla oynarsa seri 4-1 bile bitebilir. Özellikle Gasol'ün şut tehditi ile Howard'ı pota altından çıkartıp Odom'un pota altından bitireceği çok set izleyebiliriz. Kobe konusunda yapacak fazla bi şey yok. Adamın Lebron'dan farkı her yerden şut bulabilmesi. Lebron gibi kendıne koridor açmasına, doğru yeri bulmasına falan da gerek yok.

Yine de Denver Serisinin son iki maçı olmasa, Houston karşısında bocalayan ve yumuşak olarak eleştirilen Lakers'ı favori olarak görmezdim. Lakers Playoff serisinde Mehmet Okur'suz Utah'ı, Yao'suz Houston'ı ve tam anlamıyla bi Center'ı olmayan Nuggets'ı geçip geldi. Pota altının Howard karşısında sınanacak olması saha avantajları adına talihsizlik yaratabilir.


Magic tarafına gelirsek, şunu netleştirmek gerek. Lebron'un 2. maçtaki şutu olmasa normal sezonu 66 galibiyetle kapatmış lig liderini süpüreceklerdi. Kabul ediyorum Cleveland serisinde eşleşme olarak çok avantajlıydılar lakin yine de bu kadar avantajlı olduklarını düşünmüyorum. Magic garip bi şekilde Celtics serisinde Ray Allen'ı, Cavs serisinde Mo Williams'ı bitirdi. Bu iki oyuncunun da Magic'in 3 lük bombardımanına cevap vermeye çalışırken oyundan düştüklerini ufak bi not olarak düşelim bi kenara.

Finale kadar katedilen yolda Magic, Howard'ın üzerinden buraya gelmedi. Ama bu seriyi kazanmak için Howard'ın sahaya %100'ünü vermesi gerek. Rebolarda Bynum, Gasol ve Lamar Odom ile her top için boğuşmak zorunda. Savunmadayken kaybedebilecek rebo'lar Magic adına maçın en önemli noktalarının başında geliyor bana göre. Bunu dışında Magic'te her maç farklı birkaç kişinin çıkıp skoru yüklenebilmesi büyük avantaj.


Sezon içindeki iki maçta Jameer Nelson'ın hızı ve çevikliği ile Fisher'ı denize döküp içeri yüklenmelerini, Rafer Alston'dan aynı efektiflikte beklemek çok zor gibi. Gerçi Jameer'i seri içinde de görebiliriz. Dönebileceğine dair geyiklerde hızlı bi artış var. Ama Lakers açısından bakarsak da birincisi Magic sezon içindeki Magic değil, ikincisi Lakers adına Fisher ve Bynum'ın performansları hiç iç açıcı değil.

Neticede ilk maçta eşleşmelerde kim kime üstünlük sağlayacak bi kaç saat içinde izleyip görücez. Ama bu biraz da boks maçı, her eşleşme, her maçta kendi içinde ayrı bi maç olarak değerlendirilmeli, çünkü serinin karakteri iki takımın oyun felsefesi kadar eşleşme üstünlüklerinin sonucu tayin edecektir.

Kalbim sonuna kadar Hido'nun, bana gülüşüyle kahramanım Earvin ' Magic ' Johnson'ı hatırlatan Dwight Howard'ın ve halk adamı Stan Van Gundy'nin yanında...



3 yorum:

ulasozgur dedi ki...

patrick talk to dwight :)

göçebe dedi ki...

lakers 4-1 falan alamaz bence. seride 7. maçı değilse bile 6. maçı kesinlikle göreceğiz. bu da böyle bok gibi bir yorum oldu ama olsun.

hayhay dedi ki...

göçebe , maçı izlemişsindir umarım :))